Abrikos/gulerod marmelade med appelsin & vanilje

Denne marmelade laver vi tit på arbejdet til morgenbordet. Den vækker altid en vis skepses, pga de ingredienser som den indeholder. Men jeg har endnu ikke oplevet nogen ikke kunne lide den 😀 Jeg har lavet opskriften lidt ud af hovedet – og den blev næsten endnu bedre! Den er super ovenpå eller serveret til diverse oste. Den har en lækker smag af citrusfrugter, som harmonerer rigtig godt med de søde abrikoser og gulerødder, tørrede tranebær og ingefæren. Ingefæren træder overhovedet ikke igennem, men bidrager med lidt kant, uden at være gennemtrængende overhovedet 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 1 stort glas

Ingredienser
185 g. tørrede abrikoser
150 g. groftrevet gulerod
2 spk. hakkede tørrede tranebær
Saft og skal af 1 stor øko appelsin
½ dl. citronsaft
7 g. skrællet ingefær
2 dl. vand
300 g. sukker
Kornene fra ½ vaniljestang eller
2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde
Start med at klippe eller hakke abrikoserne i små stykker eller tern. Tranebærene hakkes ligeledes, men må i min optik, gerne være i lidt grove stykker.

Anvender du økologiske gulerødder, som er pæne i skrællen, skylles de grundigt og rives groft. Er de ikke ret pæne, er det en god ide lige at skrælle dem, for at få urenhederne væk og ikke mindst for at være fri for den bitterhed skrællen ofte har i sig.

Hæld de tørrede frugter og gulerødderne ned i en gryde, sammen med appelsin- og citronsaften og det yderste af appelsinskallen.

Ingefæren skrælles og rives fint på et rivejern og tilføjes ligeledes til blandingen i gryden, sammen med de øvrige ingredienser.

Kog blandingen op og lad det småkoge i 15-20 minutter.
Lad det køle let af og hæld det på et skoldet glas.

Tip!
Da marmeladen indeholder konserverende ingredienser som sukker og citron, kan den holde sig ret lang tid på køl.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*