Verdens bedste (hvede) brød

Første gang, jeg hørte om ‘verdens bedste brød’, var via en god veninde. Jeg undrede mig lidt over, at det skulle bages i en støbejernsgryde, og at det desuden i alt, skulle hæve i 14 timer. Men når man så har smagt det, forstår man godt entusiasmen 😉 . Sikke noget fantastisk brød – hvad enten du bager fuldkornsversionen eller den helt klassiske (som denne), med hvede. Brødet får en helt karakteristisk svampet konsistens samt den perfekte sprøde og lidt seje skorpe. Dét er bestemt noget du må prøve – egner sig perfekt som morgenbrød! 😀 ..

Verdens bedste brød - hvede1

Klik for større version.

Opskriften er til 1 stort brød

Ingredienser
5½ dl. koldt vand
Gær tilsvarende én ært str.
2 tsk. salt
10 dl. hvedemel

Redskaber
1 støbejernsgryde el. römertorpf

Fremgangsmåde
Find en stor røreskål frem og afvej ingredienserne.

Rør gæren og saltet ud i vandet med en grydeske og tilsæt nu hvedemelet, til du kun lige har en sammenhængende dej og alt melet er opløst.

Dæk nu dejen til og lad den stå 12 timers tid på køkkenbordet. Det kan enten være fra aften til morgen eller fra morgen til aften.

Efter de 12 timer, hældes dejen ud på et let meldrysset bord – fold dejen 3 gange med en fast dejskraber.

Hæld den tilbage i røreskålen, dæk den til og lad den stå i yderligere 2 timer.

Forvarm imens ovnen til 250 grader, med støbejernsgryden eller römertorpfen midt i ovnen.

Oven er typisk først ordentlig gennemvarm, ca. 20. minutter, efter at ovnen har indikeret det.

Tag formen ud af ovnen, drys den med mel og hæld dejen deri. Sæt et låg på, eller dæk formen godt med et stykke tætsluttet sølvpapir.

Bag brødet i 30 minutter, MED låget på – derefter 15 minutters tid, uden.

Lad brødet køle af på en bagerist i mindst 20-30 minutter, efter det er færdigbagt.

Spis det med lidt god smør på, eller en anden form for pålæg.

Tip!
Opbevar i en pose, der er godt lukket til.

Se opskriften på fuldkornsvarianten, af dette brød HER. Denne variant mætter mere, selvfølgelig fordi det er lavet på fuldkornsmel og masser af frø og kerner, der er rige på de sunde fedtsyrer. Dette er særligt velegnet som morgen eller sandwichbrød.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*