Æggekage med frisk spinat & røget laks

En super nem og lækker ret, som kan laves som en frokostret, eller som nem aftensmad i en travl hverdag 😛 Spinaten sikrer at æggekagen ikke bliver tør og laksen giver en lækker røgethed til den ellers meget neutrale æggekage. Kan fx serveres med søde tomater, frisk basilikum og et godt stykke rugbrød dertil 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
12 M/L æg
ca. 1 dl. mælk
Friskkværnet salt og peber

2 store håndfulde friske spinatblade
eller 4 kugler frossen spinat
1 pakke laks á ca. 160 g.
Friske urter og tomat til pynt

Fremgangsmåde
Start med at skylle spinaten og imens den drypper af, piskes æggemassen sammen af æg, mælk, salt og peber.

Anvender du frossen spinat, tøs det op i god tid og vrides for vand.

Steg spinaten på en varm pande, til vandet er fordampet og til spinaten er faldet godt sammen. Tilsæt æggemassen under omrøring.

Over middel varme, får æggemassen lov til at sætte sig og der røres kun let i den, så den rå æggemasse kan rende ned og sætte sig som resten af den.

Når æggekagen har fået en god gylden bund og der ikke længere er mere rå æggemasse, tages den af varmen og pyntes med røget laks, søde tomater og evt. friske urter.

Tip!
Er du mere til den klassiske æggekage, kan du nemt bare anvende almindeligt røget bacon. Ønsker du æggekagen helt vegetarisk, smager det også super lækkert med tomater, peberfrugt og/eller squash i æggekagen. Top den af med frisk purløg 😀

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*