Svampede fuldkorns gulerodsboller

Disse grove gulerodsboller kan serveres som et sundere alternativ til helt almindeligt hvidt brød. De smager super godt, og bliver rigtigt bløde i konsistensen. 😀 Dejen kan sagtens koldthæves i køleskabet natten over, så de kan serveres som friskbagt morgenbrød – win-win 😉 ..

Opskriften er til 12 boller

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 spk. olie
125 g. revet gulerod
1 dl. durummel
150 g. groft mel
(f.eks grahams – eller speltmel)
350 g. hvedemel
Æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Derefter tilsætter du salt, olie, revet gulerødder og durummel. Rør grundigt rundt.

Bland den grove mel med hvedemelet og tilsæt det lidt efter lidt, indtil dejen virker luftig, men stadigvæk er lidt klistret.

Tildæk dejen med lidt film og læg et vådt viskestykke ovenpå.
Lad dejen hæve i 20-30 minutter, gerne længere.

Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve i 20-25 minutter.
Bollerne pensles og bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, alt afhængig af størrelse.

Tip!
Server de nybagte gulerodsboller som morgenmad, til en kop varm the, eller bag dem om morgenen og tag dem med som en del af madpakken.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Tak for opskriften. Den skal afprøves. Ville man ikke kunne putte mere groftmel i og mindre hvedemel?

    • Beklager det sene svar – din besked lå under spam 🙂 Ja det ville man sagtens kunne, men så ville jeg nok lade dem hæve lidt mere end der er angivet i opskriften 🙂

      /Line

Speak Your Mind

*