Svampet gulerodskage med valnødder & frisk creamcheese top

Nogen gange er de der klassiske kager bare nogle af dem som smager bedst. Her på bloggen har min fuldstændigt fantastiske gulerodskage ligget længe (se HER). Nu kommer der en anden version med valnødder i kagen og en super lækker og frisk creamcheese topping 😀 Er super god kold og er endda også fryseegnet, hvor den bevarer den svampede konsistens..

Opskriften er til 8-10 stykker

Klik for større version.

Ingredienser
150 g. stuetempereret smør
150 g. brun farin og 150 g. alm. sukker
eller.. 200 g. alm. sukker og 1 dl. mørk sirup
3 æg
½ tsk. salt
2 tsk. bagepulver
300 g. fintrevet gulerod
4 dl. hvedemel
1 spk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
50 g. hakkede valnøddekerner

Creamcheese topping
200 g. flødeost naturel (f.eks. Philadelphia)
1 stor spk. vaniljesukker
Skallen fra 1 stor eller 2 små øko citroner
Pynt evt. også med hakkede valnødder

Fremgangsmåde
Skær smørret i mindre stykker og lad det opnå stuetemperatur, til det bliver helt blødt.

Forvarm ovnen til 175 graders almindelig varme. Imens piskes det bløde smør til en cremet masse, sammen med den brune farin og det almindelige sukker.

Til smørblandingen tilsættes ét æg af gangen under fortsat piskning. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen med finthakkede valnøddekerner.

Skyl gulerødderne og riv dem på den fine side af rivejernet (hvis de er økologiske, skræller jeg dem ikke). Bland de revne gulerødder med smør blandingen, til du har en ensartet masse.

Dertil tilsættes blandingen med de tørre ingredienser lidt efter lidt, til dejen igen får en ensartet konsistens.

Beklæd en brød – eller springform med bagepapir eller smør den med lidt fedtstof. Hæld dejen deri, fordel den godt i formen og bag den nederst i den forvarmede ovn – fortsat ved 175 grader, i 30-60 minutter til den får en fast konsistens og der ikke sidder noget rå kagedej på kniven, når du stikker i kagen.

Begynd at holde øje med kagen, fra der er gået små 20-25 minutter, så den ikke bliver overbagt. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af, før flødeosteblandingen smøres på.

Imens røres toppingen. Bland flødeosten med den friskrevne citronskal og vaniljesukkeret.

Smag den til, til du synes den smager frisk og sødt. Top din kage med den, når den er kølet helt af og servér.

Tip!
Opbevar kagen på køl – eller hvis den først skal serveres senere. I såfald skal du nok tage den lidt før ud af køl, end du skal bruge den, for at den opnår stuetemperatur. Men personligt, synes jeg også den er ret lækker, når den er kold.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*