Hjemmelavede mazariner

Sprøde udenpå, bløde, lækre og ikke mindst smagfulde indeni 😀 De er nemme at lave, og opbevares bedst på køl – hvilket må siges at være en fordel, både for holdbarheden, men også hvis du får uventede gæster. Hvis de altså holder så længe – for de er virkelig gode!..

Mazariner3

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk. 

Ingredienser
100 g. rigtig smør (koldt)
125 g. hvedemel
100 g. flormelis
1 lille æg

150 g. ren rå marcipan
1 lille æg
50 g. flormelis

Fremgangsmåde
Start med at skære den kolde smør ud i små tern. Smuldr den sammen med hvedemelet, til du har en masse, der ligner revet ost.

Tilsæt nu ægget og sukkeret, til at samle dejen med.

Ælt dejen godt, og sørg for, at der ikke er nogen små smørklumper i den.

Dæk den til og sæt den på køl. Lad den stå der, til den har fået en mere fast konsistens og den ca. har trukket i 1-2 timer i køleskabet.

Imens laves fyldet. Riv marcipanen groft og bland det med ægget og sukkeret, til du har en ensartet masse.

Find de forme, som du vil bage dine mazariner i. Det kan enten være nogle små linseforme, små runde alufolie forme, muffinsforme eller noget helt andet.

På et meldrysset bord, fordeles dejen i 12 lige store stykker.

Rul dem til små dejkugler, hvorefter de fordeles i formene, som var det små tærter. De skal ca. være 1½ cm. høje.

Når der er dej i alle forme, tilsættes fyldet og derefter bages de midt i en forvarmet, 200 graders varm ovn, ved almindelig varme.

Kagerne bages i 12 minutter. Lad dem derefter kort køle af i formene, og derefter på en bagerist.

Pynt dem evt. når de er afkølet og server.

Tip!
De kan evt. pyntes med et fint drys flormelis eller en smule hvid glasur.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*