Cremet svampesuppe med frisk timian

Der er noget ganske undervurderet over en lækker hjemmelavet svampesuppe, lavet på forskellige svampe, som hver især bidrager med deres egen gode smag. Jeg smagte suppen til med en anelse frisk timian, hvidvin, en god svampefond og afrundede den med en lille sjat fløde. Mums! 😉 

Svampe suppe

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
1-2 spk. olivenolie
850-900 g. blandede svampe
8-10 stilke frisk timian (1/4 bundt)

2 mellemstore alm. løg eller skalotteløg
3 spk. hvedemel med lidt top

2-3 dl hvidvin
700 ml. varm fond eller bouillon
(svampe, – grøntsags, – eller hønsefond)

Desuden
En lille sjat fløde til at give cremethed
Koncentreret fond til at smage til
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde

Start med at ordne alle råvarerne. Svampene skylles grundigt, så de er fri for jord og urenheder – derefter skæres de i mindre stykker eller hakkes fint. Timianen skylles og nippes eller plukkes, hak det evt. en anelse.

Løgene pilles og hakkes ligeledes fint.

Varm en mellemstor gryde op med lidt olivenolie og svits svampene deri sammen med timianen, til svampene er gyldne. Hæld dem fra, sammen med den væske som de afgiver og gem den – der er masser af smag i til suppen.

I den varme gryde svitses de hakkede løg med en anelse olie. Når de er gyldne og er blevet ‘glasklare’, drysses melet over dem under omrøring, så der ikke opstår store melklumper. Herpå hældes hvidvinen under omrøring, til du får en tyk masse. Sørg for at røre melet godt ud.

Hæld den varme fond eller bouillon på under fortsat omrøring. Dertil tilsættes svampene sammen med væden som de har udskilt.

Lad suppen koge op, til den får en god tykkelse – så den hverken er vandet eller har en sovse-konsistens.

Smag den til med havsalt og frisk kværnet peber. Hvis du synes den mangler smag, smag evt. til med en god svampefond – det kan lige give det sidste ‘den mangler’.

Lige inden servering afrundes suppen med en sjat fløde eller madlavningsfløde – vær obs på, at det også kan give suppen en tykkere konsistens.

Tip!
Server suppen med hjemmelavede rugfler SE HER – ristet rugbrød eller nogle sprøde croutonnerHak evt. nogle urter og drys over. Det giver giver en rigtig god smag.

Hvidvin tilsættes i retten, fordi det giver en dybere smag og fremmer desuden også smagen af de øvrige ingredienser i suppen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*