Pasta al agillo

Denne nemme pastaret med er en ret hvor pasta vendes i en hvidløgsolie, frisk ruccola, sprødstegt bacon og toppet med høvlet parmesan. Varier indholdet af råvarer i denne ret efter smag og server den f.eks som en let frokostret..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
400 g. spaghetti af god kvalitet
1 pakke bacon i skiver eller tern
0.7-1 dl. ekstra jomfru olivenolie
3 fed hvidløg
1 bakke frisk ruccola
½ bundt persille
Frisk parmesanost

Fremgangsmåde
Start med at koge pastaen 10-12 minutter, til pastaen er al dente.

Imens skylles ruccolaen og krydderurterne og ruccolaen sættes til afdrypning. Persillen hakkes let.

Steg baconet sprødt og lad det køle af på et stykke køkkenrulle.

Når pastaen er ved at være færdig, varmes olien op på en pande, sammen med fintrevet hvidløg til det er let gylden i farven. Det må helst ikke få for meget varme.

Tag pastaen op af vandet og lad det dryppe af. Hæld pastaen på panden og vend det i hvidløgsolien sammen med persillen.

Vend pastaen grundigt rundt i olien og hæld derefter pastaen ned i en skål, hvor du grundigt blander ruccolaen ned i pastaen.

Anret pastaen på den tallerken/fad eller skål som det skal serveres på.

Høvl frisk parmesan over pastaen og server pastaen med det samme.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*