Klassiske havregrynskugler med appelsin & kokos

Der findes mange forskellige måder at lave havregrynskugler på. Både med og uden smør, med og uden sukker, med tørrede frugter og mange andre variationer. Det bedste af det hele er, at ingen af dem der er forkerte. Dette er mit bud på hvordan man blandt andet også kan lave dem – de smager helt fantastisk, og er for mig én af de slags hjemmelavede godter, der bare hører til julen 😉 ..

Havregrynskugler '15 -2

Klik for større version.

Opskriften er til 20-25 stk.

Ingredienser
5½ dl. finvalsede havregryn
2 dl. flormelis
4½ spk. kakaopulver
50 g. smør
4½ spk. appelsinmarmelade

Desuden
Kokosmel eller andet krymmel
til at trille kuglerne i.

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

Rør nu alle de tørre ingredienser grundigt sammen.

Smelt smørret og lad det køle let af. Imens røres den tørre blanding med marmeladen og til sidst røres det med den let afkølede smør.

Bland det grundigt rundt til en ensartet masse.

Rul kuglerne med en teske, der skiftevis dyppes i koldt vand.

Rul kuglerne i kokosmel. Jeg rullede dem i en diameter på størrelse med en 2-krone, dette gav 20-25 stk.

Læg dem på et fad eller på en tallerken, dæk dem til, sæt dem på køl og server dem kolde.

Tip!
Alternativt kan du i stedet for appelsinmarmelade også anvende abrikos eller hindbærmarmelade.

En anden måde, at lave havregrynskugler på, kan findes her. Opskriften er med tørret frugt og uden sukker.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*