Spicy cremet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce er både langt mere smagfuldt, sundere og så ved du præcist hvad den indeholder, i forhold til dem du kan købe, der er færdiglavede. Eksempelvis indeholder denne hjemmelavede tomatsauce næsten ingen sukker, i forhold til mange af de varianter, som du kan købe i supermarkedet. Tomatsaucen kan serveres til kød, fjerkræ – og fiskeretter, samt de fleste pastaretter i kombination med forskellige typer kød eller fisk 😉 ..

Tomatsauce1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 spk. olivenolie
1 mellemstort løg
3 fed hvidløg
3 cm. rød chili eller lidt chiliflager
800 g. friske søde tomater – eller 2 ds hakkede smagsneutrale tomater
1 lille bundt basilikum

Smag til med..
1 tsk. æbleeddike
ca. 2 tsk. sukker eller honning
Tabasco eller lidt sød chilisauce
ca. ½-1 dl. fløde (valgfrit)
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle og pille løg og hvidløg. Hak begge dele groft.

Chilien udhules for kerner, der ikke skal anvendes. Hak chilien meget fint. Her kan du i stedet også anvende en god chilipulver eller flager.

I en lille gryde varmes olien op, hvorefter løg, hvidløg og chili svitses, til løgene er glasklare.

Tilsæt de (frisk)hakkede tomater under omrøring, sammen med friskkværnet peber og salt. Derefter tilsættes den friske basilikum, som forinden skylles og hakkes groft.

Kog tomatsaucen op til løgene er helt møre og blend den med en stavblender. Smag den til med lidt æblecidereddike, sukker, tabasco eller chilisauce, salt og peber. For at runde smagen af, kan du tilsætte en smule fløde.

Rør godt rundt i tomatsaucen og kog den evt. let op igen under omrøring. Synes du at den mangler smag, kan du smage den til med flere af ovenstående krydderier eller tilsætte krydderier som paprika, mere hvidløg og/eller lignende.

Lad den køle af og sæt den gerne på køl derefter, så smagene rigtigt kan sætte sig. Hvis ikke du har tid til dette, kan du sagtens anvende den med det samme.

Tip!
Anvend tomatsaucen som tilbehør, eller som en hovedingrediens til f.eks pastaretter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*