De bedste fastelavnsboller med marcipanfyld

Februar måned er for mig lig med fastelavn, og dermed lækre fastelavnsboller, med lækkert fyld. Disse bløde, lette og lækre boller er fyldt med en marcipanremonce, der gør den sprøde og lækre og får en lidt smørbirkes-agtig konsistens. Server dem f.eks med en letpisket flødeskum..

Opskriften er til 12-16 stk.

Fastelavnsboller

Klik for større version.

Ingredienser
50 g. gær
1½ dl. minimælk
ca. 500 g. hvedemel
2½ spk. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
2 æg (heraf 1 til pensling)
300 g. koldt smør
1 knp. salt

Marcipanfyld
100 g. marcipan
100 g. smør
100 g. sukker

Glasur
175 g. florsukker
4½ tsk. kakao
Ca. 2 spk. vand

Fremgangsmåde
Opløs gæren i den kolde mælk.

Smørret skæres i mindre stykker, som blandes med gærblandingen og de øvrige ingredienser, under omrøring.

Vær omhyggelig med at tilsætte alt melet, så dejen ikke bliver for tør. Er der noget tilbage, kan du bruge det til at drysse ud over bordet, når dejen skal rulles ud.

Stop med at tilsætte mere mel, når dejen er let klæbrig men slipper skålen.

Lad dejen hvile et koldt sted i cirka 15-20 minutter.

Imens røres remoncen (marcipanfyldet) til en ensartet masse, uden synlige smørklumper.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på 30×40 cm.

Skær kvadraten ud i 12-16 lige store stykker og fordel lige dele marcipanmasse, midt på alle kvadraterne.

Fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen om fyldet, form dejen, som var det til helt almindelige boller, eller i små firkantede pakker.

Vær opmærksom på, at de er lukket tæt, således at fyldet ikke render ud under bagningen.

Læg fastelavnsbollerne med lukningen nedad, på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Lad dem hæve i ca. én time og pensl derefter bollerne med sammenpisket æg. Forvarm ovnen imens bollerne hæver.

Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader, ved almindelig varme, i cirka 10-12 min, eller til de er blevet gyldne.

Lad dem køle af i 10-15 min. på den varme bradepande, og derefter på en bagerist.

Når bollerne er blevet kolde, røres chokoladeglasuren sammen og fordeles på alle bollerne. Glasuren skal være sej og skal kunne fordeles på bollerne, helst uden at den ‘løber’.

Pynt dem afslutningsvis af og server med en god kop kaffe eller te til.

Tip!
Du kan pynte bollerne med hakkede nødder (pistacie, hasselnødder, mandler mm.), frysetørrede bær, forskelligt kagepynt og meget mere.

Bollerne er bedst at spise, når de er nybagte – men kan sagtens også spises dagen efter.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Rie Poulsen says:

    De ser lækre ud. Dem må jeg prøve.
    I opskriften skriver du ‘husk at det ene af æggene skal bruges til pensling’. Der står dog kun på listen af ingredienser, at man skal bruge et æg. Det forstår jeg ikke.

    • linelomholt says:

      Det var vidst en tastefejl, det er nu rettet til – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. God bagelyst 🙂

Speak Your Mind

*