Frikadeller med linser, nødder & kikærtehummus

En metode, til at få en fars til at strække længere og dermed få en større massefylde ud af det, er ved at tilsætte andre ingredienser til farsen end du plejer. Her har jeg lavet nogle lækre frikadeller, hvori der er tilsat grønne linser og hakkede nødder. Det giver en helt vildt god smag og konsistens – samtidig med, at proteinindholdet stiger og du får mindst dobbelt så mange frikadeller ud af portionen, som hvis du lavede en helt klassisk udgave 🙂 ..

Linse deller med hasselnødder og hummus

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
500 g. hakket svinekød (8-12%)
1 mellemstort æg
2 dl. forkogte grønne linser
25 g. hasselnøddekerner
2-3 spk. hvedemel
1 mellemstort løg
Havsalt og frisk kværnet peber

Desuden
1 portion kikærtehummus – findes HER.

Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisning på pakningen. Vær opmærksom på, at du skal koge mindre, end det du reelt set skal anvende i opskriften, da de svulmer ret meget op.

Det kan også være, at du fx i forskellige grønthandlerbutikker, kan finde forkogte linser på dåse, hvis det bare skal gå hurtigt.

Rør kødet sejt med salt og frisk kværnet peber og stil det til side.

Pil løget og riv eller hak det meget fint. Linserne blendes fint og nødderne hakkes fint med en skarp kniv.

Tilsæt nu æg, hvedemel, løg, linser og nødder til farsen – og rør det sammen, til du har en ensartet masse.

Tilsæt evt. lidt mere salt og peber.

Sæt den gerne på køl i 1-2 timer, men har du ikke tid til det, kan du sagtens bare gå i gang med at stege frikadellerne med det samme.

Steg dem over middelhøj varme i halv mængde olie og halv mængde smør.

Imens kan du lave hummusen, efter opskrift på ovenstående link. Har du en god blender eller en middelstor hakker, kan det gøres ret hurtigt.

Sørg for, at frikadellerne ikke tager for meget farve, når de steges. Server dem med det samme og er der rester tilbage, kan de jo evt. anvendes på madpakken eller som nem restemad dagen efter.

Tips
Dellerne kan fx lavet i helt små kødboller størrelse – og sættes på spyd, det vil skabe lidt adspredelse i retten, ift. klassiske frikadeller. Server fx dellerne til en lækker hummus, ovnstegte kartofler eller rodfrugter.

Velbekomme. 

Share

Speak Your Mind

*