Vegetariske svampedeller med hasselnøddekerner

Herhjemme forsøger vi en gang i mellem med vegetarretter. Både fordi det er sundt, det er godt for miljøet og så smager mange vegetarretter virkelig lækkert. De her ‘deller’, laver jeg ofte til børnene på ‘meatfree monday’, på skolen – og de falder i bedre og bedre jord, desto mere jeg laver dem. Mange af dem, tror sågar at der er oksekød i, fordi svampene har en naturlig umamismag, som minder meget om kød, hvilket gør svampe i vegetarretter særledes velegnet, hvis man vil have en kødlignende smag. 😀 Samtidig indeholder dellerne blomkål – hvilket på ingen måde kan smages. Så du får også masser af sunde kostfiber og sunde fedtsyrer fra hasselnødderne – win win 😉 

Opskriften er til 12-15 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
300 g. groftrevet blomkål
200 g. friske shiitake svampe
1 mellemstort groftrevet løg
100 g. groftrevet rød cheddarost
100 g. finthakkede hasselnøddekerner
2 m/l str. æg
3 dl. hvederasp
2 tsk. tørret timian
2 tsk. salt u/top
1 tsk. frisk kværnet peber u/top

Steges i oliven – eller rapsolie

Fremgangsmåde
Start med at skylle grøntsagerne og ordn dem, så der ikke er jord på svampene og fjern blade fra blomkålen.

Riv blomkålen groft på et rivejern eller en foodprocessor. Sørg for, også at få alle de helt små buketter med. Svampene og løg hakkes ultrafint eller køres med i foodprocessoren.

Bland de revede svampe med de resterende ingredienser og ælt det hele sammen, til en ensartet fars, til den bliver formbar. Lad den evt. lige stå og samle sig 20-30 minutter, inden de steges.

Steg dellerne på en varm pande over middelhøj varme, til de er gyldne og evt. gennemstegt. Du kan også bare give dem en god stegeskorpe og bage dem færdigt i ovnen i 15 minutters tid ved 200 graders varmluft.

Server dellerne lune, men lad dem lige stå og trække og samle sig en anelse inden servering. De bliver fastere i konsistensen, når de lige får lov til at stå lidt.

Tip!
De er også super gode at have med i madpakken, fx sammen med en salat eller i en sandwich.

Dellerne kan serveres som erstatning for kød eller almindelige frikadeller.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*