Rødkålssalat med sprød topping

Kål er ikke blot sundt, men også mættende og så indeholder det både gode vitaminer, mineraler samt antioxidanter. 😀 Salater som denne kan anvendes som tilbehør til forskellige kødtyper, vegetariske tilbehørsformer, sammen med andre salater, som en del af en buffet og meget meget mere..

Rødkålssalat med sprød topping

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
½ lille rødkålshoved*
3 spk. (koldtpresset) olivenolie
1½ spk. honning
1½ spk. dijonsennep
1 tsk. lys balsamico
Havsalt og frisk kværnet peber

0,75 dl. hasselnøddekerner
0,75 dl. græskarkerner
0,75 dl. tørrede tranebær

Fremgangsmåde
Start med at fjerne det yderste blad fra kålen og skyl det.

Skær det over og skær stokken ud. Nu skal kålen snittes. Det kan du bedst gøre, enten ved at skære det meget fint på et mandolinjern, eller med en skarp kniv.

I en skål røres dressingen – bland olie, honning, sennep, balsamico samt salt og peber. Smag det til.

Nu vendes kålen sammen med dressingen, skålen dækkes over og sættes på køl (gerne i et par timer).

Før ristes hasselnødderne sammen med græskarkernerne. Når græskarkernerne begynder at afgive ‘pop-lyde’ og hasselnødderne begynder at slippe skallen, tages de af varmen.

Lad dem køle lidt af og hak hasselnødderne groft. Derefter hakkes de tørrede tranebær.

Bland det hele sammen med rødkålen før servering.

Tip!
*Jeg avendte ca. 600 gram rødkål, til denne opskrift.

Salaten kan sagtens spises dagen efter tilberedning – der smager den mindst ligeså godt, som dagen hvor den blev tilberedt, hvis ikke bedre.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*