Smørstegt spidskål med havsalt

Dette er én af de tilbehørsformer, som både er billig mad, vildt nemt at lave – og en stærkt undervurderet spise! Det smager fuldstændig fantastisk, det må jeg sige. 😉 Spidskålen får sammen med smørret og havsalten en let nøddeagtig smag fra stegningen, samtidig med at den bibeholder sin naturlige sprødhed. Det er i hvertfald ikke sidste gang, at jeg laver det, med en spidskålsrest i køleskabet – det er helt sikkert! 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser
1 helt spidskål
Rigtig smør
Havsalt

Fremgangsmåde
Skyl spidskålen, fjern evt. det yderste blad, hvis det er beskadiget eller slatten.

Skær kålen over i 4 lige store stykker – fjern ikke stokken. Det er den, der holder sammen på kålen under stegning.

Smelt en god skive smør på panden og læg kålen med skærefladen nedad. Steg det over middelhøj varme.

Efter 3-5 minutter, vendes de om på den anden side og steg den let, til den tager lidt farve.

Kålen må ikke falde helt sammen, så sørg for, at den ikke bliver stegt i for lang tid.

Tag kålen af panden, drys med havsalt og server med det samme.

Tip!
Lad vær, med at anvende de spidskål, der stenhårde, helt lyse i farven og nærmest har tekstur som var det et hvidkål. Gå efter dem der er grønne, gerne har let løse blade på ydersiden og er mere spidse end runde i faconen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*