Langtidsbagte løg med timian & honning

Ovnbagte løg er en total undervurderet spise! De smager så godt og særligt denne honning/timian blanding, som fordeles på løgene, er helt fantastisk. De er super, som tilbehør til en god steg, en saftig bøf – eller sammen med andre små retter, på en buffet. Det er kun fantasien, der sætter grænser 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
6-8 små løg (som på billedet)

Bland følgende sammen..
2 spk. oliven eller rapsolie
1 stor spk. honning
1 spk. frisk hakket timian
Frisk kværnet salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at pille løgene, skær bunden af dem og behold evt. toppen på, som man bare kan skære væk ved servering. Husk at skylle dem grundigt.

Skyl ligeledes den friske timian, pluk de groveste stilke fra og hak urterne fint. Bland det sammen med de øvrige ingredienser.

Forvarm ovnen til ca. 100-120 graders varmluft. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og fordel løgene deri, hvorefter de toppes med honning blandingen.

Bag dem midt i ovnen i ca. 90 minutter, til de er let gyldne og er blevet bløde og gennembagte.

Server dem fx til et lækkert stykke kød.

Tip!
Hvis du bruger løg, der er mellemstore-store i det, skal du beregne lidt ekstra bagetid og evt. også lidt mere honning/timian smørrelse.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*