Den bedste lette & luftige citronfromage

Citronfromage er egentlig en dessert der anses for at være lidt gammeldags i det. Men desserten smager vanvittigt godt og er i min optik, stærkt undervurderet! Så med en smule variation enten i smagen eller hvad desserten serveres med af tilbehør, så er den hjemme 😉 Samtidig, får du en dessert, som ikke indeholder særlig store mængder sukker, i forhold til, hvad de normalt gør. Er du til en let, luftig og fløjlsblød fromage, med syrlig citronsmag og tilpas sødme – så er det her DESSERTEN 😀 

Klik for større version.

Opskriften er til 4 prs.

Ingredienser:
7 alm. gelatine blade
8 æggeblommer
100 g. flormelis
2 dl. piskefløde
8 æggehvider
1½ dl. saft (og skal) af øko citroner

Desuden
Ekstra fløde og friske
bær til pynt

Fremgangsmåde
Start med at lægge gelatinebladene i blød i koldt vand. Sørg for at de ikke samler sig i en klump, men at bladene bliver skilt ad.

I en røreskål piskes æggeblommerne til en skummende æggesnaps, sammen med florsukkeret og fintrevet citronskal.

Pres saften af citronerne og stil det til side. I en anden røreskål piskes fløden til stift flødeskum, og en i en tredje skål piskes æggehviderne helt stive.

Smelt gelatinen over vandbad. Så snart at den er helt smeltet, og der ikke er flere klumper tilbage, blandes den med citronsaften under omrøring.

Hæld blandingen igennem en sigte og bland det med æggesnapsen under konstant piskning.

I æggesnapsen blandes piskefløden hurtigt og derefter blandes de stift piskede æggehvider deri. Når du har en ensartet masse, uden klumper hældes fromagemassen på glas, i en stor skål eller lignende.

Dæk fromagen til med husholdningsfilm og sæt det koldt i 3-5 timer, og gerne natten over.

Server desserten med flødeskum, friske bær og evt. et par friske blade citronmelise.

Tip!
Hvis du ikke er så meget til citrondesserter, men bare gerne vil prøve noget nyt, kan du med fordel prøve at skifte citronen ud med almindelig appelsin el. blodappelsin, blendede bær eller kærnemælk, for en syrlig dessert.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*