Hjemmelavet kikærtehummus

En perfekt hjemmelavet hummus, har en lækker krydret smag, men uden at være for dominerende, for det som det indtages med. Server det både som tilbehør til kød, hjemmelavet naanbrød, kartofler, vegetarretter eller bare som dip til nogle grøntsagsstave og/eller nogle hjemmelavede tortillachips..

Opskriften er til ca. 2-3 prs.
hummus1
Ingredienser
1 ds. kikærter
1-1½ dl. olivenolie*
2-3  små fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
1 spk. Tahin (sesampasta)
1 spk. citronsaft
Salt og peber

Desuden
Du kan f.eks tilsætte hakket
persille eller koriander

Fremgangsmåde
Start med at pille hvidløgene og skær dem i mindre stykker.

I en foodprocessor, eller i en kraftig blender, køres alle ingredienserne.

Sørg for at humus’en har en ensartet konsistens, og at der ikke er hele stykker hvidløg eller kikærter deri.

Smag det til med frisk presset citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. friskhakkede krydderurter.

Sæt de på køl, før servering og server den kold.

Tips
*Det er en god idé at anvende en mild olivenolie, eller en helt smagsneutral olie, der fx kan være solsikke, majs, –  eller vindruekerneolie.

Hummus er en rigtig god kilde til proteiner og virker mættende. Derfor kan det være en god form for appetizer, at servere lidt agurke – og gulerodsstave med lidt hjemmelavet hummus.

Hummus kan med fordel også anvendes som en slags smørelse i en sandwich, eller som pynt på en helt almindelig rugbrødsmad.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Hej frk. lomholt.

    Ville lige sige tak for en nem forståelig humusopskrift – jeg har ikke prøvet den endnu, men er da helt sikkert nødt til at lave den på et tidspunkt.
    Jeg lægger opskriften op på min blog i næste måned og referer selvfølgelig til din blog. Det synes jeg lige, at jeg ville gøre opmærksom på 🙂

    Venlig hilsen
    Mallibue,
    http://mallibue.wordpress.com/

    • Hej Mallibue.
      Jamen det lyder da rigtigt dejligt, at der er nogen derude som kan bruge mine opskrifter.
      Meld gerne tilbage hvad du synes om den. 🙂

      /Line

Speak Your Mind

*