I lang tid har det været meget populært at bage stenalder/paleo brød eller bagværk der er inspireret af denne kostform. Men én ting som jeg personligt har manglet, har været en sødere variant, som kan anvendes som en slags ‘sund snack’. Jeg er udmærket klar over, at tørret frugt ikke lige er det der hører hjemme i paleo/stenalderkost verdenen – men det betyder ikke, at jeg ikke kan bage brød hvori det indgår 😉 så her er det! et lidt sødt paleo look-alike brød. Her dog med over halvdelen af frø og kernerne blendet helt ud, så det er mere ‘brød’ agtigt i konsistensen. Forvent dog ikke, at det er helt som at spise et helt almindeligt rugbrød 🙂
Opskriften er til 1 brød
Ingredienser
100 g. solsikkekerner
100 g. hørfrø
100 g. sesamfrø
100 g. græskarkerner
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld rosiner
5 mellemstore æg
1 dl. god olivenolie
2 tsk. salt
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 170 grader.
Afvej alle frø, kerner og nødder og bland det hele.
I en minihakker/kraftig blender, kværnes halvdelen af denne blanding til det har en mel lignende konsistens.
I en skål blandes alle nødder frø og kerner (også de blendede). Heri blandes de tørrede frugter, æg, olie og salt. Når du har ensartet blanding, hældes den i en brødform (gerne af silikone – ellers smør formen godt).
Bag brødet midt i ovnen i 35-60 minutter, til det har fået en fast konsistens og det er stivnet helt. Lad det køle af på en bagerist.
Tip!
Opbevar brødet tildækket i brødformen eller i en tætlukket pose.
Brødet holder sig frisk i længst tid, hvis det opbevares på køl.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind