Kålsalat med æble & sprøde rugbrøds croutoner

Hjemme hos mig, vil det typisk være forskellige lækre salater, som er tilbehøret til diverse retter. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige råvarer og smage og nogen gange, kommer der nogle virkelig gode salater ud af det – som den her 😀 Den fintsnittet kål harmonerer virkelig godt med senneps/honningedressingen, sammen med de saltede og grove coutoner og de øvrige ingredienser. Perfekt til en god fiskeret.

Opskriften er til 3 store portioner

Spidskålssalat med rugbrøds croutoner og cashewnødder2

Klik for større version.

Ingredienser
½ spidskål*
100 g. græsk fetaost
½ mellemstort sødt rødt æble
3 spk. hakket soltørret tomat
1 håndfuld saltede og ristede cashewnødder

Rugbrøds croutoner
ca. 3 skiver (fuldkorns) rugbrød
Lidt (hvidløgs)olie og havsaltflager

Senneps dressing
3 spk. (koldtpresset) olivenolie
1 spk. dijonsennep
1 spk. honning – f.eks akacie
Smag til med havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at lave coutonerne. Forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Rugbrødet skæres i små tern – i ens størrelse, fordel dem på et stykke bagepapir, på en bagerist og dryp med lidt god olie over dem – gerne en god hvidløgsolie og drys med lidt havsaltflager.

Bag dem i ovnen, til de er sprøde, i 10-15 minutter (måske længere, alt efter, hvordan din ovn varmer). Tjek gerne undervejs, så de ikke bliver stenhårde.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Gå så i gang med salaten.

Kålen skæres over (undlad at fjerne stokken), skyl det og snit det meget fint – enten med en meget skarp kniv, eller på et mandolinjern og skær uden om stokken – den skal ikke bruges.

Skyl æblet, skær det over – fjern kernehuset og snit det i tynde strimler.

Rør en dressing af ovenstående ingredienser, til den får en tyk konsistens. Smag den til, evt. med lidt mere honning, sennep, salt eller peber, til du synes den smager godt. Bland dressingen med æble og kål.

Fordel det på et fad eller en salatskål. Top salaten med de hakkede soltørrede tomater, cashewnødder og fetaost skåret i tern eller mindre stykker.

Ved servering toppes salaten yderligere med coutonerne og spises med det samme.

Tip!
*I stedet for spidskål, kan du også anvende fintsnittet; rød/hvidkål, savoykål, rød spidskål samt andre kåltyper.

Du kan også lave croutoner af andet brød end rugbrød, f.eks af noget daggammelt franskbrød eller fuldkornsbrød. Princippet er det samme, som med rugbrødet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*