Vaniljeprikket rabarbergrød

Rabarbergrød tilsættes tit meget sukker, fordi det i virkeligheden er en råvare, med højt syreindhold og som er meget bitter. Derfor kan man med fordel anvende appelsin saft-og skal, for at give retten mere sødme, men uden nødvendigvis at tilsætte rigtigt meget sukker 😉 ..

Opskriften er til 2 portioner grød

Rabarbergrød3

Klik for større version.

Ingredienser
1 bundt friske rabarber
Kornene fra 1 vaniljestang
1½ dl. rørsukker
(alt efter ønsket sødme)
3 spk. vand eller friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåde
Skær toppen og bunden af rabarberne.

Skyl dem grundigt og skær dem i små stykker.

Tilsæt vandet eller appelsinsaft i en tykbundet gryde, kornene fra en vaniljestang, rørsukker og rabarberne.

Har du ikkeen hel vaniljestang i hjemmet, anvend da en god hjemmelavet vaniljesukker (se fx her hvordan man kan lave det af sine tomme vaniljestænger). Du kan koge vaniljestangen med i grøden, da der stadig er masser af saft og kraft i den.

Rør godt rundt i gryden og lad det koge til det får en tyk og ensartet konsistens – til rabarberne er blevet møre. Blend den evt. lidt med en stavblender. Jeg plejer at blende den let, så der stadigvæk er lidt konsistens i den.

Smag den evt. til med lidt mere sukker, vaniljesukker eller appelsinsaft, hvis den ikke er sød nok til din smag. Jeg lavede min grød/kompot lidt syrlig, da den skulle anvendes til en trifli og hjemmelavet parfait (flødeis) – derfor synes jeg, at den ikke skulle være lidt “frisk” i det 😉 ..

Tip!
Brug evt. rabarbergrøden, til at lave en nem trifli eller server den med lidt koldt mælk eller fløde på.

Hvis en smule af sukkeret undlades, kan den med fordel, også serveres til retter hvori kylling indgår – det kunne f.eks. være en gammeldags grydestegt kylling.

Velbekomme

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*