En cremet italiensk dessert, hvor hovedindrediensen er fløde – så sundhedsmæssigt, er vi ikke i den sunde ende 😉 Den er super nem at lave, og smagen deri og toppingen kan varieres i det uendelige. Denne opskrift er med vanilje og lakrids, men lakridsen kan uden problemer erstattes af noget andet, eller blot serveres som den er, med en lækker topping på..
Opskriften er til 4 portioner
Ingredienser
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
1½ spk. rørsukker
1 tsk. lakridspulver
Desuden
En form for topping
Fremgangsmåde
Husblassen ligges i en skål med koldt vand der dækker det.
Skrab kornene ud fra vaniljen og mos det sammen med sukkeret.
Vaniljesukkeret, lakridsen og fløden hældes i en lille gryde og bringes i kog.
Når fløden har været oppe og koge sigtes flødeblandingen og hældes i en skål.
Vrid husblassen let, og bland det ned i den varme fløde. Rør grundigt rundt, til du er sikker på at husblassen er helt opløst.
Flødeblandingen fordeles i 4 ens serveringsglas, og de får lov til at køle lidt af, inden de sættes i køleskabet.
Drys evt. et meget tyndt lag rørsukker over panna-cotta massen,for at undgå at fløden danner et lag skind – men det kan sagtens udelades.
Dæk glassene til med husholdningsfilm, og sæt dem på køl i 5 timer, gerne natten over.
I god tid, inden servering, tilberedes en form for pynt. Det kan være letpisket flødeskum med lakridsdrys, frugt skåret i meget små stykker, eller en sød kompot der kan fordeles ovenpå i små mængder.
Tip!
Jeg anvendte URTEKRAMs lakridspulver. Johan Büllows variant, kan også anbefales.
Som topping valgte jeg bare at hakke lidt usaltede pistacienødder – det er ret lækkert at desserten får lidt mere konsistens, ved f.eks at tilsætte lidt hakkede nødder eller lignende, til desserten.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind