Hjemmelavet hvidløgsolie

Idéen til at lave denne lækre olie, blev jeg inspireret til, af en god og madglad veninde. Den er helt fantastisk, har en god gennemtrængende smag, af hvidløg – på den gode måde, uden at det er for voldsomt. Det gode ved den, er at en kan anvendes til mange forskellige formål, se eksempler på dette, længere nede i opskriften..

Hvidløgsolie

Klik for større version.

Opskriften er til ½ liter 

Ingredineser
½ liter olie af god kvalitet
(gerne koldtpresset olivenolie)

1 helt hvidløgshoved
(ca. 10 fed)

Desuden
Olieflaske el. stort glas.

Fremgangsmåde
Pil hvidløgene, skyl dem grundigt og hak eller riv alle hvidløgsfedene.

Bland dem med olien og dæk den over med film eller opbevar det i en ilttæt bøtte. Lad den trække 48 timer på køl.

Derefter sigtes olien, således at du nu kun har en klar hvidløgsolie tilbage.

Hæld olien på en form for skoldet glas, olieflaske eller i en anden ilttæt beholder.

Opbevar den på køl.

Tip!
Olien er god til stegning af såvel grøntsager som forskellige typer af kød.

Derudover, kan den med fordel anvendes til olie/eddike dressinger, marinader, hjemmelavet mayonnaise, dryppet over salater og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser..

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Ditte says:

    Den er såååå god 😀

  2. B. Jarmon says:

    Din opskrift kan blive livsfarlig. Der kan udvikles Botulinus bakterier i olien og dermed deres livsfarlige toxin.

    • linelomholt says:

      Det ville måske være tilfældet, hvis olien ikke blev opbevaret på køl, jeg havde dårlig køkkenhygejne eller hvis olien ikke kom i en skoldet flaske. Det er vi helt enige om. Men ikke, hvis man tager højde for de ting, som jeg også skriver i opskriften. 🙂

Speak Your Mind

*