Hjemmelavet hvidløgsolie

Idéen til at lave denne lækre olie, blev jeg inspireret til, af en god og madglad veninde. Den er helt fantastisk, har en god gennemtrængende smag, af hvidløg – på den gode måde, uden at det er for voldsomt. Det gode ved den, er at en kan anvendes til mange forskellige formål, se eksempler på dette, længere nede i opskriften..

Opskriften er til ½ liter Hvidløgsolie

Ingredineser
½ liter olie af god kvalitet
(gerne koldtpresset olivenolie)

1 helt hvidløgshoved
(ca. 10 fed)

Desuden
Olieflaske el. stort glas.

Fremgangsmåde
Pil og riv alle hvidløgsfedene.

Bland dem med olien, evt. med lidt friskkværnet hvid peber og lidt salt. Kan undlades.

Dæk olien over, og lad den trække 48 timer på køl.

Derefter sigtes olien, således at du nu kun har en klar hvidløgsolie tilbage.

Hæld olien på en form for olieflaske eller i en anden ilttæt beholder.

Opbevar den på køl.

Tips
Olien er god til stegning af såvel grøntsager som forskellige typer af kød.

Derudover, kan den med fordel anvendes til olie/eddike dressinger, marinader, hjemmelavet mayonnaise, dryppet over salater og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser..

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Ditte says:

    Den er såååå god 😀

Speak Your Mind

*