Svensk pølseret med gulerødder & urter

Svensk Pølseret er jo en klassiker – faktisk én af de retter, som de fleste kender til. Denne her er både nem at lave, smager godt – og så er det ikke mindst en ret, hvori der er tilsat lidt grønt, og hvor der f.eks kan suppleres op med forskellige andre rødder eller rodfrugter, hvis man ønsker at gøre den lidt sundere. 🙂

Svensk pølseret1

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
750 g. kartofler
4 store gulerødder (el. andre rodfrugter)
1 stort løg
8 pølser (af god kvalitet)
1 ds. hakket tomat
1-2 spk. røget paprika
Evt. en smule vand (og/el. en smule bouillon)
Salt og peber

Evt. krydderurter til at pynte med

Fremgangsmåde
Start med at skrælle kartofler og gulerødder. Skær dem i tern og kog dem op i letsaltet vand. Når de har kogt i 5-10 minutter og er blevet møre, tages de af varmen og vandet hældes fra.

Løget pilles og hakkes fint – hak ligeledes urterne fint. Pølserne skæres ud i mindre stykker, á ca. 1 cm. tykkelse.

Varm en mellemstor pande op med lidt olie. Derpå steges pølserne sammen med det hakkede løg, til det tager farve, hvorefter det tages af og kartoflerne hældes på den varme pande.

Tilsæt de hakkede tomater, paprika og de forstegte løg og pølser. Bliver massen for tyk, tilsæt da en smule vand, evt. lidt bouillon, hvis det mangler smag.

Til sidst krydres det med salt, peber, evt. med en god krydderiblanding. Når retten er god varm, toppes den med hakkede krydderurter og serveres.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*