Saftig rødbederåkost med balsamico & valnødder

Rødbeder er i min optik en meget smuk grøntsag, både på grund af dens flotte farve, men også på grund af dens egenskaber. Den får en lækker sødme, når du varmebehandler den, hvilket gør den egnet som bagt grøntsag, i kager mm. Men som rå er den også fantastik, som her i denne salat eller i friskpressede juicer og des lignende. Ud over disse egenskaber, er det en grøntsag, som er fuld af gode, sunde og mættende fiber – og så er den rig på det fedtopløslige vitamin K. Dette vitamin er vigtigt for vores knogler, for proteindannelsen i kroppen – og ikke mindst for vores blods evne til at størkne. Men den vigtigste årsag er, at rødbede i min optik smager skønt. Efter denne lange omvej, var min pointe bare, at salaten smager fantastisk og har en god syre/sødme balance, som harmonerer godt med de sprøde valnødder og den fede fetaost. Velbekomme 😉

Rødbederåkost med æble, balsamico og feta2

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
5 mellemstore rødbeder (ca. 600 gram)
1 mellemstort æble
ca. 100 g. salattern eller fetaost
1 dl. ristede valnøddekerner

3 spk. olivenolie
1-1½ spk. mørk balsamico
1 spk. akaciehonning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skrælle rødbederne og rive dem på den grove side af rivejernet eller med en foodprocessor. Ligeledes fjernes kærnehuset fra æblet og rives groft.

Evt. kan det være en god idé, bare lige at presse en smule af saften ud fra de revede rødbeder – de afgiver nemlig en del vand.

De ristede valnødder hakkes en blanding af fint og groft. Derefter røres en vinaigrette af olie, balsamicoeddike, honning, salt og peber. Hvor kraftig en balsamicosmag du vil have, er helt op til dig – men jeg avendte knap 1½ spiseskefuld balsamico og det gav en perfekt balance mellem sødme og syre.

Rør vinaigretten sammen med rødbede, æble, hakkede valnødder og fetaost. Du kan sagtens servere den med det samme, men den tager bestemt ikke skade af at trække lidt.

Tip!
Salaten kan serveres til forskellige hovedretter, som tilbehør til grillmaden og meget andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*