Sommerlig kartoffelsalat med grøn pesto

En anderledes og alternativ måde, at tilberede en kartoffelsalat på. I stedet for den klassiske mayonnaise-kartoffelsalat, har du her et lidt sundere alternativ, hvor der anvendes sundere fedtstoffer i form af en god (koldtpresset olie) i pestoen samt en masse friske og sprøde grøntsager – frem for det mættede fedt i cremefraiche dressingen. Salaten kan med fordel serveres til den sommerlige grillmad..

Opskriften er til ca. 6 personer

Sommerlig kartoffelsalat med grøn pesto

Klik for større version.

Ingredienser
1600 g. små kartofler
1 portion basilikumspesto
1 bakke babyleaves
1/4 blomkålshoved
½ bundt friske grønne asparges
1 lille gulerod
½ bakke cherrytomater

Fremgangsmåde
Pestoen tilberedes i god tid, så den kan nå at trække i køleskabet inden anvendelse.

Fjern eventuelle urenheder eller lignende, på kartoflerne og kog dem til de er møre.

Lad dem nu køle af i koldt vand. Imens skylles og forberedes de øvrige grøntsager.

Blomkålen plukkes i små buketter, guleroden skæres i tynde strimler, tomaterne skæres over og de grønne asparges knækkes og skæres i mundrette stykker, af den øverste del.

Kartoflerne dryppes fri for vand og vendes i den hjemmelavede pesto. Det er ikke sikkert, at du skal anvende hele mængden, anvend det som du finder passende.

Bland salaten af pestokartoflerne og de øvrige grøntsager. Server.

Tip!
Grøntsagerne kan frit byttes ud med andre råvarer – kartoflerne kan også erstattes af forskellige typer kogte grøntsager, hvis det er at foretrække.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*