Scones med hvid chokolade & appelsin

Disse scones er bagt med halv mængde groft og halv mængde almindeligt mel – hvilket gør, at de mætter lidt mere end de helt almindelige scones, samtidig med at de bliver en anelse sundere. Ved at tilsætte hvid chokolade og appelsin, opnår du en frisk og lidt anderledes smag, end du måske ellers kender fra ‘almindelige’ scones, hvilket jeg bestemt synes er lækkert..

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
125 g. grahamsmel
Scones med hvid chokolade og appelsin1125 g. hvedemel
1 knp. salt
2½ tsk. bagepulver
0,75 dl. rørsukker
150 g. ‘rigtig’ smør
2 dl. syrnet mælkeprodukt
100 g. hvid chokolade
Skræl af 1 øko appelsin
Saft af ½ appelsin

Desuden
Hakkede mandler til drys
Æg til pensling

Fremgangsmåde
Start med at skære smørret ud i små tern. Hak chokoladen i ca. 0,5 x 0,5 cm. og skyl og riv skallen af en ½ appelsin, samt pres saften ud af den ½ appelsin.

Afvej alle de tørre ingredienser og bland dem sammen. Tilsæt det syrnede mælkeprodukt, chokoladen, saft og skal af appelsinen og smørret.

Med en ren hånd æltes dejen, til du får en ensartet blød og lækker masse.

Dæk den til og sæt den på køl i ½-1 time. Drys et rent køkkenbord med et tyndt lag hvedemel.

Fordel dejen derpå og rul den ud, til du har en rektangel, der er 1-1½ cm. høj.

Skær dem ud i 10-12 små firkanter, i ens størrelse og fordel dem med god mellemrum til hinanden, på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Bag dem midt i ovnen, ved 200 graders almindelig varme, i 10-15 minutter.

Når de er færdigbagte får de lov til at trække på bagepladen i 5-10 minutter og derefter køler de helt af på en bagerist.

Tips
Af syrnet mælkeprodukt, kan du anvende skyr, kærnemælk, ymer, tykmælk, fromage frais og meget mere.

Jeg anvendte skyr, og det kunne overhovedet ikke smages i det endelige resultat.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*