Klassisk hjemmelavet guacamole

Guacamole er super lækkert og ud over at være en god kilde til sunde fedtstoffer, er det også en tilbehørsform, der kan anvendes som tilbehør til mange forskellige retter, eller som smørrelse på brød eller i sandwiches. 😀 Det er super nemt at lave, og så er det en af de sundere former for dip der findes. Guacamole er fx særligt velegnet til mexikanske retter..

Guacamole

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
4 store modne avokadoer
3 store tsk. creme fraiche
2-3 små fed hvidløg
1-2 spk. citronsaft
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skære avokadoerne over på midten og fjern stenene med en kniv.

Med en ske skrabes avokadoen ud og i en røreskål, moses det meget fint med en gaffel (det kan godt tage lang tid) – eller anvend evt. en kraftig stavblender.

Tilsæt creme fraiche, frisk presset citronsaft, revet hvidløg og smag til med salt og peber.

Sæt guacamolen på køl så den kan trække lidt og server den.

Tip!
Server f.eks guacamolen som en form for dip, til gulerods – og agurkestave, i burger og diverse andre retter.

Ønsker du en lidt mere rustik variant, kan du evt. lade vær med at blende guacamolen helt ud, så der stadigvæk er små hele stykker avokado og/eller andre grøntsager i – se HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*