Æbledessert med sprødt rugbrødsknas

Efterår er for mig, lig med æblesæsson og dermed skal der da massere af retter til, hvori æbler ingår 😉 Denne dessert minder lidt om en blanding mellem en trifli og en gammeldags æblekage – der smager virkelig godt. Du kan anvende de æbler du bedst kan lide, om de skal være syrlige, søde eller en god blanding, er egentligt mest op til hvad du foretrækker din æblegrød skal smage af. Personligt synes jeg, at en god blanding er helt perfekt. Men anvender du søde æbler, giver det jo sig selv, at du skal anvende mindre sukker i desserten, så det ikke bliver for kvalmt.  

Opskriften er til 6 portioner

aebledessert-med-rugbroeds-crunch

Klik for større version.

Ingredienser
Æblegrød 
6 spiseæbler (søde og syrlige)
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 vaniljestang*
2 dl. rørsukker
½ dl. vand

Rugbrødsknas
4 skiver rugbrød
50 g. rigtig smør
5 spk. rørsukker

½ liter piskefløde

Fremgangsmåde
Start med at skylle æblerne og skære kernehuset fra. Skær dem i mindre stykker.

Kog æblerne sammen med kanel, stjerneanis og kornene fra vaniljestangen – samt den tomme vaniljestang, sukker og vand, under låg, til de bliver møre. Det tager ca. 10 minutter.

Sæt det til let afkøling, fjern vaniljestang, stjerneanis og kanelstangen. Blend det så med en stavblender og smag det til – fx med mere sukker.

Imens ristes rugbrødet, så det bliver sprødt – derefter rives det groft, eller hakkes meget fint med en skarp kniv.

Smelt smørret på panden, tilsæt sukker og rugbrød, til brødet begynder at få en mørkere farve og afgive duft. Fordel det ud på et stykke bagepapir og lad det køle af, så det bliver sprødt.

Imens grøden og rugbrødet køler af, piskes flødeskummet (ikke helt stift) og sættes på køl, til de øvrige ingredienser er kølet helt af.

Saml nu desserten lige før servering.

Find 6 lige store glas – små skåle eller én stor skål, som du vil anvende til servering af desserten.

Start med et drys rugbrødsknas i bunden, derefter tilsættes æblemos og så flødeskum. Gentag processen og drys evt. lidt rugbrødsknas på toppen, hvis der er mere tilbage.

Server med det samme eller opbevar på køl, til de skal serveres. Rugbrødets sprødhed bevares dog bedst, hvis du serverer det med det samme.

Tip!
*I stedet for en hel vaniljestang, kan du alternativt anvende 1 tsk. vaniljesukker (se opskriften på den hjemmelavede udgave her).

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*