Tilbehør eller snack: Hjemmelavede saltmandler

Mandler indeholder sunde fedtsyrer – nemlig de umættede (enkelt og flerumættede). Disse fedtsyrer er dem, som vi anbefales at indtage, i moderate mængder, i modsætning til de mættede af slagsen. Anvend mandlerne som en sund snack, som topping på en salat, som tilbehør til en tapas og meget mere – men husk dog på at de indeholder meget energi – de kan nemlig godt være ret vanedannende 😉 .. 

Saltmandler2

Klik for større version.

Opskriften er til 200 gram.

Ingredienser
1 spk. groft salt uden top (gerne Maldon salt)
2 dl. vand
200 g. mandler med hinde

Fremgangsmåde
Kog vandet op med salt på en lille pande.

Tilsæt mandlerne, og lad det koge til vandet er fordampet og mandlerne er dækket af et lag hvidt salt.

Beklæd en bradepande med bagepapir og bag dem ved 150 grader i 20-30 minutter, midt i ovnen.

Lad derefter mandlerne køle af på en bagerist, stadigvæk med bagepapiret under dem.

Tip!
Opbevar mandlerne i en lufttæt bøtte. På den måde vil mandlerne holde sig sprøde og lækrere i længst tid.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*