Bagte knoldselleristykker med gedeost & grøn pesto

Denne tilbehørsform, er en rigtig god måde, at anvende grove og sunde grøntsager på, på en velsmagende måde 😀 Her sammen med den cremede gedeost og den lækre grønne pesto. I stedet for gedeost, kan du også anvende smuldret græsk fetaost eller en anden fed ost. Server den som en del af en let forret, som en del af en hovedret eller buffet..

Knoldselleri med gedeost

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
½ stort knoldselleri
1 rulle gedeost
4-5 spk. grøn pesto

Desuden
Frisk kruspersille til pynt

Fremgangsmåde
Skær skrallen af knoldsellerien. Skyl den og skær den i 4-5 lige tykke skiver – gerne på omkring 1 cm. tykkelse.

Du kan vælge som du blot vil lave disse store stykker, stikke dem ud i mindre stykker (som jeg har gjort – og kan ses på billedet) – eller blot skære dem ud i mindre stykker.

Fordel dem på en bagepapirsbeklædt bradepande, smør et tyndt lag pesto på og drys med havsalt og frisk kværnet peber.

Skær gedeosten i skiver og fordel det overalt på knoldsellerien. Nu bages de ved 200 graders varme, til knoldsellerien begynder at blive mør, men stadigvæk har lidt bid.

Skru over på den højeste varme eller på grill, til osten tager lidt farve.

Skyl og hak persillen, drys over retten og server.

Tip!
I stedet for pesto, kan du anvende flydende akaciehonning. Det giver også en rigtig god (men lidt mere sødlig) smag.

I stedet for frisk persille, kan du med fordel anvende frisk, hakket timian.

Velbekomme.

 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*