Hvidløgsbagte rødbeder med parmesan

Det er efterår og dermed officielt tid til de mange grove grøntsager. Her iblandt er en af mine favoritter rødbeden. Man kan tilberede den rå, bagt, i juicer, revet og på så mange forskellige måder. Alle sammen smager hver og en super godt! Jeg har faktisk først rigtigt lært at spise den på denne måde for et par år siden, men nu får vi det til gengæld også ofte fordi det også bare er nemt at have med at gøre 😉 ..

Hvidløgsbagte rødbeder med parmesan

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
6 store rødbeder
3 fed hvidløg
2 spk. olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

2-3 spk. fintrevet eller blendet parmesanost
– evt. friske urter

Fremgangsmåde
Skyl og skræl rødbederne. Skær dem i halve og bland dem med olie, havsalt, frisk kværnet peber og fintrevet eller hakket hvidløg.

Fordel rødbederne i et bagepapirsbeklædt ovnfast fad, som sættes ind i en forvarmet ovn og bages i 35-45 minutters tid, til de er møre men stadigvæk har lidt bid.

Når de er færdigbagte køler de kort af, imens parmesanen rives/blendes i en minihakker som drysses ud over de bagte rødbeder, evt. sammen med lidt friske urter.

Røbederne kan serveres som tilbehør til alverdens kødtyper.

Tip!
Prøv at bruge andre former for beder, f.eks. bolsjebeden eller den gule bede. De smager alle sammen super godt og ikke helt på samme måde som rødbeden.

Er du ikke den store fan af beder, kan du f.eks. anvende metoden i denne opskrift med bagte gulerødder eller andre rodfrugter.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*