Prices tomat ketchup

Det er ikke kun nemt at lave – det smager også fuldstændigt fantastisk – og som den ketchup, som du køber i supermarkedet. Faktisk havde jeg selv forventet, at den var lidt mere mild i smagen, og slet ikke i nærheden af ‘købe-ketchup’. Men det fik jeg med James Price’s fantastiske opskrift, i hvertfald modbevist. Hold nu op, den smager godt – og så er det bare SÅ meget mere lækkert, med en hjemmelavet ketchup, end med købe varianten.. 

Opskriften er til ca. 1 liter

IngredienserKetchup1.1
500 g. søde modne tomater
2 søde, let syrlige æbler
1 mellemstort løg
1 peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 stor spk. groft salt
80 g. rørsukker
½ dl. hvid balsamico
En anelse stødt kanel og stødt nellike
Frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle alle grøntsagerne.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove stykker. Fjern kernerne fra peberfrugten og skæres ligeledes groft ud, sammen med tomaterne. Pil og skær også løgene i grove stykker.

I en mellemstor gryde blandes alle grøntsagerne, salt, sukker, balsamico, og et meget lille nip kanel og stødt nellike (omkring en knivspids), samt frisk kværnet peber.

Det er vigtigt, at du ikke fjerner nogle af ingredienserne, det er bl.a krydderierne og æblerne der giver den super lækre og sødlige smag, som karakteriserer købe-ketchuppen.

Kog det hele under låg i en times tid, til det begynder at få en tyk konsistens.

Blend det hele med en stavblender, eller lidt af gangen, i en almindelig blender.

Når det hele er blendet, sigtes det igennem en si og passeres evt. også gennem et rent klæde (kan undlades).

Er konsistensen ikke tyk nok, kan du koge ketchuppen lidt ned, ved at koge den uden låg i 5-10 minutter mere.

Konsistensen bliver en anelse tykkere, når den kommer på køl, men ikke meget – men det gør smagen til gengæld.

Skold det glas eller bøtte, som ketchuppen skal opbevares i. Smag ketchuppen til og lad den køle af.

Hæld den på bøtte og opbevar den i køleskabet.

Tips
Hvis du ønsker en ketchup med lidt mere ‘smag’, kan du for at lave en karryketchup tilføre en smule madras karry, eller lidt chili (el. sød chilisauce), for at lave en chiliketchup.

For at øge holdbarheden lidt, kan du tilsætte en anelse atamon, efter kogningen. Det kan godt undlades, hvis du spiser ketchuppen forholdsvis hurtigt, efter tilberedning.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*