Gluten & sukkerfrie chokolade muffins (med sorte bønner)

Disse super luftige, svampede og lækre muffins er lavet helt uden tilsat sukker eller gluten – selvom man næsten skulle tro det, når man smager dem! De er er derimod lavet på sorte bønner – say whay? ja den er god nok. Og det giver den mest fantastiske konsistens, sammen med æggene 🙂 De er altså helt suveræne og kan klart anbefales, som en alternativ og lidt sundere kage..

Chokolade muffins uden sukker og gluten - med sorte bønner1

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
200 g. forkogte sorte bønner*
100 g. agavesirup
50 g. blødt smør
100 g. god chokolade (gerne over 70%)
kornene fra ½ vaniljestang
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
½ tsk. natron
½ dl. usødet kakaopulver
5 æg

Fremgangsmåde
Til denne opskrift, skal du anvende en foodprocessor, en kraftig blender, eller en god minihakker.

Forvarm ovnen til 185 graders almindelig varme. Skyl nu bønnerne grundigt, under koldt vand i en sigte.

Blend bønnerne helt fint, i en af ovenstående maskiner, med smørret og agavesiruppen, til du får en helt ensartet masse.

Tag bønne-smør massen op af blenderen/foodprocessoren og hæld det i en røreskål.

Over vandbad smeltes den mørke chokolade. Smelt blot halvdelen, tag vandbadet af varmen og tilsæt den resterende chokolade. På denne måde får du chokoladen let tempereret.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det grundigt med chokoladen og bønnemassen. Sørg for, at vaniljen piskes godt ud, så der ikke er store klumper af vanilje i dejen.

Derefter tilsættes bagepulver, salt, natron, usødet kakaopulver. Rør det godt rundt og pisk æggene i, ét efter ét.

Når dejen har fået en ensartet konsistens, fordeles den ligeligt i 12 muffinsforme. Jeg satte papirmuffins formene op i en 12 stk. alu muffins form. På denne måde sikrer jeg mig bedre, at de får et ensartet udseende samt mindsker risikoen for, at de brænder så let på i bunden.

Bag dem midt i ovnen, i ca. 20-30 minutter. Der skal ikke være ubagt dej på kniven, når du stikker i dem.

Lad dem køle af på en bagerist og server dem, når de er helt afkølet.

Tip!
*Jeg anvendte bare sorte bønner fra dåse, men du kan også sagtens sætte nogen i blød og koge dem selv.

Opbevar dem i en ilttæt pose eller beholder. De skulle gerne holde sig lette, lækre og luftige i et par dage – hvis de holder så længe 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*