Smagfuld & rustik grønkålspesto

Ved at lave en pesto ud af en grov grøntsag som grønkål, får du alle de sunde fibre, vitaminer og mineraler med. Denne pesto er noget grovere, end min anden opskrift på grøn pesto, da den skal kunne anvendes som en slags sund dip, til eksempelvis grøntsagsstave, i sandwiches, som tilbehør til forskellige retter og meget mere 😉 ..

Opskriften er til 1 lille glas (som på billedet)

Grov grønkålspesto 1

Klik for større version.

Ingredienser
3 dl. hakket frisk grønkål
2 spk. mandler
2 spk. frisk revet parmesan
2 fed hvidløg
5-6 spk. smagsneutral olie*
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at skylle grønkålen grundigt og rib den.

Hak den meget fint med en skarp kniv og hæld det i foodprocessoren.

Derefter rives parmesanen fint og det samme gør du med hvidløget. Hæld det hele i foodprocessoren, sammen med grønkålen.

Til sidst tilsættes mandler, salt, peber og olie.

Kør det grundigt rundt i maskinen, til det har en ensartet konsistens og smag det til.

Hæld det i et ilttæt glas og sæt det på køl.

Tip!
*Smagsneutral olie, er f.eks majsolie, solsikkeolie eller vindruekerne olie, hvor de mere smagsfulde olier er raps og olienolie.

I stedet for grønkål, kan du eksempelvis anvende forskellige typer krydderurter, ruccola og meget mere..

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*