Nem cremet tomatpasta med kylling

Her er en sund, nem og ikke mindst velsmagende hverdagsret – som ikke indeholder specielt mange ingredienser, men som har ret meget smag i sig, fra den lækre hjemmelavede tomatsauce. Vil du gerne spare lidt på fedtet kan du sagtens undlade at tilsætte den smule fløde der står angivet – men det er perfekt lige til at runde retten af smagsmæssigt 😉 jeg anvendte fuldkornspenne, som gav en god mæthed og som dermed også bidrager med gode og sunde fibrer. 

Opskriften er til 3 store el. 4 mindre portioner

Cremet tomatpasta med kylling2

Klik for større version.

Ingredienser
250 g. (fuldkorns) pastapenne
Havsalt og olie til kogning

2 spk. olivenolie
2 kyllingebryster + salt og peber

1 hel portion tomatsauce
½ grøn squash
½ bundt forårsløg
6 stk. soltørrede tomater
1 håndfuld bredbladet persille

Evt.
½ dl. fløde eller cremefine
for ekstra cremet konsistens –
smag til med salt og peber

Fremgangsmåde
Dagen før – eller samme dag tilberede tomatsaucen (se opskrift HER).

Sæt vand over til at koge pastaen i letsaltet vand med en smule olie i. Imens pastaen koger, tilberedes kyllingebrysterne, over middelhøj varme til de er gennemstegte. Krydr dem med salt og peber.

Når kyllingen er igang med at blive stegt, skyller du forårsløg og squash, som skæres i mindre stykker. Grøntsagerne svitses på den varme pande, som du har stegt kyllingen på – men først efter, at kyllingen er taget af panden.

Hak de soltørrede tomater fint og skyl persillen, som efterfølgende også hakkes fint. Herefter udskæres den stegte kylling i mindre og mundrette stykker.

Når pastaen er færdigkogt og pastaen er al dente, hældes vandet fra og pastaen blandes med tomatsaucen i den varme gryde. Deri tilsættes de svitsede grøntsager, kyllingen, soltørret tomat og persille.

Smag saucen til med en anelse fløde eller cremefine (kan undlades) og evt. lidt salt og peber, hvis du synes at det mangler.

Server retten med det samme og top det fx med lidt friske urter eller frisk høvlet parmesan.

Tip!
I stedet for kylling, kan du alternativt anvende store tigerrejer eller kalkun i strimler. Vil du gerne holde retten vegetarisk, kan du tilsætte lidt forkogte kikærter eller kidneybønner.

Har du ikke lige tid og/eller overskud til selv at stå og lave din egen tomatsauce, kan du med fordel købe en god variant – bare sørg for, at det ikke er en helt naturel du køber. I såfald skal du lige smage det til med lidt krydderier, inden du anvender den i denne ret.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*