Flødepasta med kylling, asparges & soltørret tomat

Denne ret er meget hurtig og nem at lave. Den kan varieres efter sæsonens råvarer og efter hvad der lige er i køleskabet. Den kan både justeres, så den bliver sundere, og endda også, så den er serverbar for vegetarer 😉 ..

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
Olivenolie
2 kyllingebryster
1 løg
400g. brune svampe
5-6 grønne asparges
5-6 soltørrede tomater
½ tsk. hvedemel
1½-2 dl. fløde
(eller ½ mælk og ½ fløde)
350g. pasta efter smag
(gerne fuldkorn)

Desuden
Muskatnød, salt, peber
Bredbladet persille

Fremgangsmåde
Varm en pande op. Hæld olie på, cirka 2-3 spk. Tilsæt krydderier efter smag.
Læg kyllinge brysterne på panden og steg dem på middelvarme i cirka 6-7 minutter (alt efter størrelse) på hver side, så de får en fin gylden farve.

Kog imens pastaen og køl den let af når den er færdig.

Tag kyllinge brysterne af panden og lad dem trække. Skær dem ud i nogle mindre stykker, når de er kølet let af og cirka har trukket i 10 minutter.
Har de en lyserød farve indeni, gør det ikke noget, da de skal på panden igen senere.

Ordn grøntsagerne og skyl dem grundigt.
Hak de soltørrede tomater fint, og efterfølgende den bredbladet persille.

Skær svampene i skiver eller både, knæk den nederste del af aspargesene og skær resten af aspargesene i nogle pæne skrå stykker.

Pil løget og skær det i skiver eller fine både. Hæld lidt olie på panden og svits grøntsagerne sammen med 3/4 del af de soltørrede tomater. Svits grøntsagerne med salt, friskkvernet peber og lidt friskrevet muskatnød.

Når grøntsagerne har fået 4-5 minutter, eller til de er færdige, tilsæt da kyllingen og en ½ tsk. hvedemel. Rør grundigt rundt.

Tilsæt pastaen og fløden. Rør grundigt rundt og smag igen til med salt, peber og muskatnød.

Når “sovsen” tykner er retten færdig.
Hæld retten i en pæn skål og pynt retten af med de resterende soltørrede tomater samt den bredbladet persille.

Tip!
Server retten med noget lækkert brød, eller en let salat, da retten godt kan være lidt “tung”.
Pastaen i retten kan sagtens varieres. Det er også lækkert med penne pasta i stedet for “skaller”, som jeg selv anvendte til opskriften. Retten kan med fordel også spises lun dagen efter, f.eks til frokost.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*