Vaniljekoldskål med jordbær & sprødt knas

Koldskål smager for mig bare af sommer, sol og varme – det er noget af det lækreste i det varme vejr, og er super nemt at lave. 😀 Dette er en variant, hvor der er tænkt friske bær og lidt mere konsistens ind, end den helt klassiske koldskål..

Opskriften er til 1 liter

Jordbærkoldskål med havregrynsknas

Klik for større version.

Ingredienser
2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang
ca. 1 dl. rørsukker
½ øko citron (saft og skal deraf)
1 liter kærnemælk

500 g. friske jordbær
50 g. akaciehonning
25 g. havregryn
25 g. blandet nødder

Fremgangsmåde
Start med at tilberede selve koldskålen. Skrab kornene ud af vaniljen, mos det sammen med en smule af rørsukkeret, til du har en ensartet vaniljemasse.

Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og frisk revet citronskal sammen – fx med en håndmikser el. en køkkenmaskine.

Når du har en luftig og let masse, tilsættes kærnemælken under omrøring. Smag til med citronsaft og lad koldskålen trække på køl, gerne i et par timer.

Imens klargøres fyldet og toppingen til retten. Bærene skylles, toppen nippes af og skæres i mindre stykker.

Hak nødderne og rist havregryn, nødder og honning sammen på panden, til det begynder at tage farve. Husk ofte at røre rundt i det.

Lad det afkøle på en tallerken og det vil begynde at få en sprød konsistens.

Server koldskålen med de udskårede jordbær og den sprøde topping.

Tip!
I stedet for jordbær, kan du med fordel anvende andre former for friske bær – fx blåbær, hindbær, brombær mm.

Du kan erstatte hele havregrynsmængden med nødder, så bliver det blot en lækker gang nøddeknas, som du topper din koldskål med i stedet – der også smager super lækkert!

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*