Sukkerfrie peanutbutterkugler med mørk chokolade

Er man vild med peanutbutter, vil disse lækre kugler med bl.a havrgryn og mørk chokolade, lige være sagen, fx som en slags sund(ere) slik eller konfekt. De minder lidt om en havregrynskugle med peanutbutter og kokos 😀 Ud over dette, er de sukkerfrie og smager simpelthen SÅ godt! 😛 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
150 g. peanutbutter*
25 g. kokosmel
25 g. havregryn**
1 spk. honning/agavesirup

Desuden
80 g. 70-80% chokolade til overtræk

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne.

Rør nu en ensartet masse af, peanutbutter, kokosmel, havregryn og honning eller sirup.

Nu trilles kugler med let fugtige hænder, det giver det bedste resultat.

Sæt dem på en tallerken eller et fad. Dæk dem til og lad dem stå og blive helt kolde og gerne stå et par timer på køl.

Temperer nu chokoladen, på den hurtige måde. Over vandbad, smeltes halvdelen af chokoladen. Tilsæt nu resten af chokoladen, under omrøring, væk fra varmen. Den skal gerne ligge på omkring 31-32 grader, efter alt chokoladen er smeltet, så chokoladen får det helt rigtige knæk og sprødhed, når du tager en bid.

Dyp kuglerne deri og sæt dem igen på en tallerken, der fx er overtrukket med film, så er de nemmere at få af igen.

Opbevar dem på køl og server dem iskolde 😀

Tip!
*Anvend gerne økologisk peanutbutter – de indeholder nemlig ikke tilsat sukker. Så sparer man alligevel også en hel del kalorier dér.

**Ønsker du en glutenfri variant af disse kugler, kan du anvende glutenfrie havregryn. Det gør ikke nogen forskel for det endelige resultat – og så får du tilmed også et højere indhold af protein i opskriften.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*