Hjemmelavede fuldkorns kammerjunkere med vaniljesmag

Koldskålssæsonen er over os, og det betyder at der da også skal tænkes i kammerjunkere. De er super nemme at lave selv – og disse, kunne sagtens gå for ikke at indeholde fuldkorn. De er super lækre, med en god smag af vanilje og så indeholder de langt mindre sukker, end de fuldkorns kammerjunkere, som kan købes i butikkerne. Portionen passer fint til 6-7 mellemstore portioner koldskål.

Fuldkorns vanilje kammerjunkere

Klik for større version.

Portionen er ca. til 1½ bradepandefuld

Ingredienser
1 vaniljestang
100 g. rørsukker
1 tsk. bagepulver
185 g. sigtet speltmel
100 g. rugmel
120 g. blødt smør
1 æg
½ dl. mælk

Fremgangsmåde
Start med at skrabe indholdet ud af en vaniljestang, som moses sammen med en smule af den samlede mængde sukker.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljemassen og rørsukker.

Tilsæt nu det bløde smør og når du har en lidt mere ensartet masse, tilsættes æg og mælk.

Når du har en blød og lækker dej, dækkes skålen til og sættes på køl i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme.

Rul lange tynde pølser af dejen og skær 1 cm. stykke stykker og rul dem til små kugler.

På en bagepapirs bradepande fordeles de små kugler, med lidt mellemrum mellem dem. Bag dem i 12-15 minutter, midt i ovnen – til de har en gylden overflade.

Det kan godt være at de ikke er helt hårde indeni, når de kommer ud af ovnen, men lad dem køle af og du vil opdage at de senere senere stivner og får den helt rigtige konsistens.

Opbevar kammerjunkerne i en ilttæt beholder og server dem til din yndlings koldsskål.

Tips
I stedet for vanilje kan du også anvende 1 tsk. fintrevet skal fra økologisk citron. Det giver en mere frisk smag til dine hjemmelavede kammerjunkere.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*