Varm chokolade med marshmallows topping

Der er bare noget særligt over hjemmelavet varm chokolade. Den der intense smag af mørk chokolade, som er meget karakteristisk i forhold til hvis det bare er lavet på pulver-kakao. Den er god at servere på en kedelig regnvejrsdag, men også uanset om det er sommer eller vinter! 😀 Skumfiduserne bliver helt bløde og smelter nærmest nede i den varme chokolade. Super lækkert 😀 ..

Opskriften er til 2 store krus

Klik for større version.

Ingredienser
5-6 dl. let eller minimælk
80 g. mørk chokolade 65-70%
2 tsk vaniljesukker
1-1½ spk. rørsukker

Desuden
5-10 marshmallows
revet 70% chokolade
– eller sukkerfrit kakaodrys

Fremgangsmåde
Bland mælk, vaniljesukker og rørsukker i en gryde. Varm blandingen op, under konstant omrøring.

Når blandingen er begyndt at blive varm, tages den af varmen og den mørke chokolade tilsættes.

Chokoladen skal bare have lov til at smelte nede i den varme mælk. Smag på det og tilsæt evt. en anelse mere vaniljesukker, hvis du ikke synes at den er sød nok.

Hæld det i en kop og top den varme chokolade med skumfiduserne, lidt revet mørk chokolade eller kakaodrys (gerne uden tilsat sukker).

Tip!
Anvend en chokolade af god kvalitet – der kan virkelig smages forskel på om det er den helt billige, du har anvendt, eller om du har givet lidt mere for den.

Jeg anvendte ‘Bjørnsteds’ økologiske chokolade med 70% kakao – kan købes i både Føtex og Netto. Den er rimelig i prisen og smager fantastisk, både i den varme chokolade, og også som spise-chokolade!

Velbekomme.
________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*