Sommerlig rabarbertærte med vanilje

Jeg havde lige lidt rabarber, fra da rabarbersæsonen var på sit højeste, i fryseren. Derfor måtte jeg da kaste mig ud i, at lave Foodfanatics lækre rabarbertærte, som længe har stået på min ‘to-do-kageliste’. Og hvilket tidspunkt er bedre end nu, hvor solen skinner og sommeren har ramt Danmark 😉 ? Jeg serverede den med lidt cremefraiche, men du kan sagtens servere den, fx med lidt skyr, rørt med vanilje eller en letpisket flødeskum..

Rabarbertærte1

Klik for større version.

Opskriften er til 6-8 personer

Ingredienser
Tærtedej
225 g. rigtig smør
50 g. rørsukker
2 æg
350 g. hvedemel

Tærtefyld
700 g. rabarber (renset vægt)
140 g. rørsukker
1½ spk. kartofelmel
1 vaniljestang (kornene deraf)
1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Lad smørret stå ude og blive helt blødt.

Dernæst piskes det med en håndmikser sammen med sukkeret, til du får en ensartet masse. Nu tilsættes ét æg af gangen, under fortsat omrøring. Til sidst, tilsættes hvedemelet.

Ælt dejen, til du har en blød klump tærtedej. Pak den ind i et stykke bagepapir og opbevar den på køl i en time, og gerne natten over, så den kan stå og samle sig.

Imens ordnes rabarberne. Skyl dem grundigt, skær toppen og bunden af . Resten af rabarberne skæres i 2 cm. stykker.

Forvarm ovnen til 180 graders almindelig varme.

Du skal bruge et stort tærtefad, med omkring 2 cm. høje kanter eller derover.

Rul 3/4 del af dejen ud på et godt meldrysset bord. Vend dejen jævnligt, så den ikke klistrer sig fast til kagerullen eller bordet.

Fordel tærtedejen i formen og fordel nu de ordnede rabarber deri.

Skrab indeholdet af en vaniljestang ud og mos det sammen med en smule af sukkeret, til du har en tyk vaniljemasse. Bland det grundigt sammen med det resterende sukker og kartofelmelet. Sørg for, at der ikke er store vaniljeklumper i.

(I stedet for rigtig vanilje, kan du alternativt, anvende 1 tsk. god vaniljesukker).

Rul nu resten af dejen ud (må ikke være for tykt) – skær tynde strimler, der lægges over kagen som låg. Har du overskud til det, kan du flette dejen sammen.

Pres dejstrimlerne godt sammen med kagedejen i kanterne. Pensl den med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen i 25 minutter, hvorefter den dækkes til med lidt sølvpapir, så den ikke bliver for mørk i farven.

Bag den i yderligere 20 minutter, lad den køle af og servér den lun eller helt afkølet.

Tip!
Kagen kan sagtens spises dagen efter, at den er bagt – lun den evt. i en forvarmet ovn i 15 minutter, eller server den kold, hvis det er at foretrække.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*