Lækker vegetarisk rød karryret med kokosmælk, blomkål og kikærter

Her er en super lækker vegetarisk ret, som indeholder virkelig meget smag og har den der lækre klassiske smag af rød karry med kokosmælk. Men bare i en vegetarisk udgave. Mums! Den kan fint serveres uden ris, hvis man vil spare lidt på glutenkontoen. Ellers er er det oplagt at servere kogte ris, naanbrød eller noget helt andet dertil 😀

Opskriften er til 4 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1 mellemstort løg + 2 fed hvidløg
1 spk. olivenolie

1 tsk. rød karrypasta
2 tsk. Madras karry
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber

½ lille blomkål
400 g. kogte kikærter
350 g. kartofler
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk

Fremgangsmåde
Start med at ordne grøntsagerne, så de er klar når du skal anvende dem.

Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Blomkålen skylles og nippes i mindre buketter. Kartoflerne skylles godt og skæres i rustikke stykker.

Varm en stor gryde op med olie og svits løg og hvidløg deri, til de er blevet brunet godt af og afgiver en dejlig duft. Dertil tilsættes karrypasta, karrypulver, spidskommen, salt og peber under omrøring.

Tilsæt nu blomkålen, kikærterne og kartoflerne under omrøring. Lad det blive brunet af og tage smag fra krydderierne.

Tilsæt derefter hakkede tomater og kokosmælk. Skru lidt ned og lad det småsikre i en halv times tid eller til kartoflerne er blevet møre.

Retten smages til med flere krydderier, salt og/eller peber, efter smag. Server fx retten kogte jasminris.

Tip!
Kikærterne kan fint erstattes af hvide bønner, butterbeans/hestebønner og mange andre. Faktisk er retten også super lækker, med røde linser i – eller med kylling, hvis man ikke ønsker retten vegetarisk.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*