Vaniljeprikket abrikos marmelade

Er der noget som en lækker marmelade, på en nybagt bolle, eller til et godt stykke ost, som efterret eller til tapas? Det tror jeg næppe 😉 Denne her er lavet på de sommermodne og søde abrikoser, med en anelse citron og masser af vaniljeprikker – og smager bare SÅ godt! Det er både super nemt at lave – og så er det altså bare lige det mere lækkert, end dem man køber. Men det er jo min subjektive holding 😉 .. 

Opskriften er til 1 mellemstort glas

Klik for større version.

Ingredienser
300 g. udstenede friske abrikoser
1 vaniljestang
1 dl . rørsukker
1 spk. vand
2 tsk. citronsaft

Desuden
1 sylteglas til at opbevare marmeladen i

Fremgangsmåde
Start med at skylle abrikoserne.
Skær dem hele vejen rundt og tvist/vrid dem, så den ene halvdel har en kerne og den anden ikke har.

Pil kernen ud og skær abrikoserne i mindre stykker eller tern.

Hæld dem i en kasserolle med kornene fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og de resterende ingredienser.

Sæt det over middel varme og lad det små-koge. Rør rundt en gang i mellem, men lad det koge, til der ikke er ret meget væske tilbage. Det bliver lidt tykkere, når det efterfølgende står og trækker.

Jeg kogte min marmelade i ca. 15-20 minutter, lod det stå og trække væk fra varmen i små 5 minutter, så det kunne stå og samle sig og hældte det så på et skoldet glas.

Lad det køle af og opbevar det på køl.

Tip!
Marmeladen har mange anvendelsesmuligheder foruden ovenstående, men fx også bruge den som en anderledes fyld, i stedet for hindbærmarmelade i hindbærsnitterne, i lagkage eller noget helt andet.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*