Efterårssalat med jordskokker, æbler, bønner & saltmandler

Jordskokker og æbler er en perfekt kombination, og begge råvarer er lige nu i sæson i Danmark. Jordskokken er meget mild i smagen, i en salat, i forhold til hvad den er når den er kogt, som en del af en suppe. Prøv det – og du udvikle salaten videre, hvis den ikke falder helt i din smag..

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
175g. jordskokker
1 æbler
120g. kidneybønner
2 spsk citronsaft
3/4 bakke babyleaves
25g. saltmandler

1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
½ spsk lys balsamico
1 spk honning
Salt og peber

Fremgangsmåde
Skyl og skrub jordskokkerne omhyggeligt eller skræl dem og dup dem tørre. Skyl æblerne og fjern kernehuset.

Skær jordskokkerne og æblerne i meget tynde skiver, gerne med et mandolinjern eller en meget skarp kniv.

Bland jordskokkerne med æble og citronsaft, for at undgå brunfarvningseffekten. Skyl de grønne babyleaves og lad dem dryppe af i en si. Skyl kidney bønnerne grundigt i en anden si, imens hakkes mandlerne groft.

Riv hvidløg, og bland det med olivenolie, lys balsamico, honning, salt og peber og vend blandingen med jordskokker, æble, babyleaves, bønner og mandlerne.

Tips 
Server salaten til en ret med fisk, fjerkræ, en anden form for kød eller vegetarret. Du kan f.eks også servere noget hjemmebagt brød til, eller nogle små stegte kartofler.

I stedet for hvidløg kan du evt. anvende syltet ingefær i dressingen til salaten.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*