Hjemmelavede Tacos med pulled pork & spidskålsslaw

Ægte tacos er egentligt ‘bare’ en blød mini madpandekage, som man spiser med diverse lækkerier som fyld. Nogen laver dem helt små, andre i ‘almindelige’ størrelser, som vi kender dem fra de sprøde tacosskaller vi kan købe i butikkerne. Her er de lækreste tacos med fyld af hjemmelavet smørmørt pulledpork, en nem spidskålsslaw, salat og en vidunderlig barberque dressing – dét er lykke – og super nemt at lave! 😉 

Opskriften er til 4 portioner

hjemmelavede-tacos-med-pulled-pork

Klik for større version.

Ingredienser
Spidskålsslaw
½ lille spidskålshoved
2 mellemstore gulerødder
3½-4 dl. creme fraiche
2 tsk. dijonsennep
En anelse stødt spidskommen
En smule citronsaft
Lidt akaciehonning
Salt og frisk kværnet peber

Tacos
230 g. hvedemel
2 tsk. groft salt
3 spk. olie
2 dl. vand

800-1000 g. Pulled Pork (se HER)
Grøntsager efter smag og fx en god barberque dressing

Fremgangsmåde
Laver du selv din pulled pork, skal du gå i gang 1-2 dage før, du vil fremstille denne ret se Pulled Pork opskriften HER.

Spidskålsslawen skal gerne laves et par timer før den skal spises, så den kan både kan stå og trække god smag, men også så den får den lækre konsistens.

Skyl kålen og gulerødderne og snit kålen fint, undlad dog at snitte ‘stokken’, med mindre du snitter den ekstra fint. Gulerødderne skrælles og rives groft – ligesom til en råkostsalat.

Rør en dressing af creme fraiche, sennep, spidskommen, citronsaft og en god akacie -eller almindelig honning, samt salt og peber. Rør det hele godt rundt og smag yderligere til, fx med lidt mere citronsaft, til du synes den smager godt og bland det godt med de snittede grøntsager. Sæt det på køl i 1-3 timer, eller bare imens du laver dine tacos.

De hjemmelavede tacos er egentligt super nemt at lave.

Bland ovenstående ingredienser sammen, til du har en ensartet og ikke-klistret dej. Lad den trække i ½ times tid. Imens kan du lune din pulled pork og snitte de grøntsager, som du vil have i dine tacos.

Jeg anvendte rød peber, søde små cherry tomater og avokado. En super lækker combination af sødme, cremethed og sprødhed, som harmonerer godt med den hjemmelavede pulled pork og spidskålsslawen.

Tacosdejen fordeles i 12 lige store dej kugler. På et meldrysset bord, rulles de ultra tyndt ud, til de har den størrelse, som du vil servere dine tacos i. Hvis du ønsker dem helt små, så laver du bare flere end 12 stk. ud af dejen.

Steg dem på en tør pande (uden for meget mel ved) – til de bliver gyldne, over middel varme. Læg dem på en rist til afkøling imens du laver resten.

Det hyggelige ved hjemmelavede tacos er, at det ligesom madpandekager med fyld – eller lignende retter, er noget man ‘samler’ eller ‘bygger’ ved bordet.

Tip!
I stedet for pulled pork, kan du også blot anvende kylling eller oksekød i strimler, der bliver lynstegt stegt i nogle gode krydderier – eller pulled beef, pulled turkey osv osv. Det er kun fantasien der sætter grænser 😉

Ønsker du hverken at lave dine tacos eller pulled pork, kan du jo købe begge dele – og så er der i den grad nem frokost eller aftensmad 😀

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*