Fuldkorns pizzasnegle med grøn pesto

Pizzasnegle er ofte en yndligsspise for mange børn – bager du med fuldkornsmel sikrer det en større mæthed og et sundere produkt i den sidste ende. Tag f.eks børnene med i køkkenet og lad dem prøve at lave deres egne pizzasnegle. Sneglene kan anvendes som en del af en frokost, for eksempel i form af en lille lækker ting, der medbringes i madpakken..

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
Pesto pizzasnegle2½ portion pizzadej
3-4 håndfulde revet mozerella
3-4 spk. god grøn pesto*

Tomatsauce
2 spk. tomat konc.
3-4 spk. vand
½ fed revet hvidløg
oregano, salt, peber

Fremgangsmåde
Lav pizzadejen efter anvisning i opskriften.

Forvarm ovnen til 225 grader ved alm. varme.

Når den har hævet, rulles dejen ud på et meldrysset bord til en kvadrat på 30 x 40 cm.

Rør tomatsaucen af de angivet ingredienser og smag den til.

Fordel tomatsaucen på dejen, smør pestoen ud over.

Derefter drysses osten ud over og pizzaen rulles så du har én stor lang pizzasnegl – ligesom når du laver kanelsnegle.

Skær sneglene ud i 1½ cm. tykkelse og buk “dejenden” ind under sneglen, så den står ovenpå det.

Dette sikrer at sneglen ikke åbner sig og fyldet ryger ud under bagningen.

Bag sneglene på en bagepapirsbeklædt bradepande ved 225 grader i 5-6 min. til de er let gyldne.

Lad dem trække på bradepanden, når de er tager ud af ovnen, til de er kølet af.

Server dem lune.

Tips
*eksempelvis Løgismoses grønne pesto – kan findes i netto i kølediskområdet. Du kan også lave din egen hjemmelavede pesto – se opskrift her.

I pizzasneglene kan du også tilsætte skinke i strimler, kylling og hvad du ellers kunne tænke dig – anvend dog kun én type fyld af gangen.

Velebekomme.

Share

Speak Your Mind

*