Grøn quinoa salat med spinat & spansk chorizo pølse

En salat, der egner sig godt som tilbehør til retter med lyst kød eller fisk, da chorizoen er meget dominerende i smagen. Salaten er let i det, men samtidig mættende, på grund af quinoaen. Den kunne derfor sagtens serveres som et selvstændigt måltid, fx som frokost, sammen med en god skive fuldkornsrugbrød til eller noget helt andet..

Opskriften er til 2 store portioner

Quinoa salat med chorizo og frisk spinat1

Klik for større version.

Ingredienser
1½ dl. lys quinoa
3 dl. vand
140 g. chorizo pølse
½ pose frisk spinat
1 bundt friske grønne asparges
ca. 10 gram smør
1 lille håndfuld mandler
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at koge quinoaen, op i vandet og med lidt salt. Når det har kogt i ca. 15 minutter, eller vandet er kogt væk, lægges et låg på gryden og den tages af varmen.

Varm en tykbundet pande op og skær chorizoen i skiver (under ½ cm.), hvorefter de steges på den varme pande, til de tager lidt farve og har afgivet fedtet.

Læg de stegte chorizoskiver op på et par skiver køkkenrulle, på en tallerken, imens det køler af.

Skyl spinaten og lad den dryppe af i en si, eller slyng den med en salatslynge. Aspargesene skylles ligeledes og knækkes, der hvor de knækker naturligt.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*