Rugbrødssandwich med tun mousse

Jeg er stor fan af sandwiches der laves med rugbrød, det smager så godt, med alverdens former for fyld! Her med hjemmelavet tunmousse og masser af grøntsager. Helt perfekt, nemt at lave, er sundt og så er det også billig mad 🙂 ..

Opskriften er til 4 store sandwiches

Rugbrødssandwich med tunmousse

Klik for større version.

Ingredienser
1 portion hjemmelavet tun mousse

8 skiver fuldkornsrugbrød
4 spk. god grøn pesto
4 små håndfulde frisk spinat
1 håndfuld små søde tomater
1 stor revet gulerod
ca. 1/4 agurk
1/4 peberfrugt
4 spk. majs fra dåse el. optøet
Frisk dild

Fremgangsmåde
Dagen før, eller nogle timer før du skal lave disse sandwiches, skal du gå i gang med at lave tunmoussen. Det er vigtigt, at den når at sætte sig, både for konsistensens skyld, men også for smagen.

Derefter, kan du gå i gang med at lave dine sandwiches.

Rist rugbrødet, fx med en anelse olie af god kvalitet, dryppet hen over. Rist dem i ovnen, til de er blevet sprøde i kanten; de står og bliver hårde, når de får lov til at trække, udenfor ovnen.

Skær tunmoussen i skiver og klargør alle grøntsagerne. Grøntsagerne skylles og skæres ud.

Byg dine sandwiches op med mest muligt grønt i bunden, tunmousse og brødet smøres med pestoen.

Vurder evt. om du hellere vil lave 2 ‘halve’ sandwiches pr. mand (inden du går i gang) – det gør det nemmere at styre fyldet, når de skal spises. Blot et tip 😉

Tip!
Fyldet i disse sandwiches kan varieres, både efter hvad du bedst kan lide, men også alt efter hvad du lige har til rådighed af råvarer; det er det fantastiske ved retter som denne.

Det vigtigste er, at der er godt med grønt i, og at du ikke køber en for billig pesto. Så find opskriften på den bedste hjemmelavede basilikumspesto her, og lav den selv, eller køb en god pesto. Løgismoses grønne pesto kommer meget tæt på kvaliteten af den hjemmelavede, så den er bestemt anbefalelsesværdig.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*