Fudgy & intens chokoladekage med Disaronno

Her er en vanvittig lækker chokoladeintens (glutenfri) kage – og ikke mindst en nem opskrift af denne inspirerende dessertblogger. Hvis ikke I følger hende, er det på tide 😉 Tilbage til kagen, så har jeg anvendt Disaronno, som også er en Amaretto lignende likør – som smager super godt. Det vigtige ved denne kage er dog, at du bager den dagen før, at du skal bruge den, da den skal stå og samle sig smags og konsistensmæssigt. Jeg toppede den med en lys glasur og med grofthakkede hasselnødder. Det giver lige lidt bid til kagen, som bestemt ikke gjorde den ringere 😉 .. 

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 8 portioner

Ingredienser
200 g. god mørk chokolade 70%
100 g. smør
200 g. rørsukker
4 æg
50 ml. likør, fx Disaronno eller Amaretto

Fremgangsmåde
Dag 1: Kagen bages og sættes på køl…
Beklæd en lille springform med bagepapir. Smelt chokoladen og smørret sammen over vandbad, til der ikke er flere klumper i. Deri røres sukker, æg og likøren i, til du har en ensartet dej.

Hæld dejen i springformen og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 25 minutter.

Kagen vil være meget blød og må gerne være lidt ‘klæ’ inden i, men ikke fuldstændigt flydende. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af – hvorefter den sættes på køl til dagen efter.

Det er vigtigt, at du ikke springer dette trin over, da kagen skal stå og samle sig.

Del 2: Dagen efter..
Tid til at nyde og spise den 😉 fx kan du lave denne version, toppet med hindbærfromage.

Tip!
Kagen kan også skæres ud i små brownie-lignende stykker, som en del af en kage-tapas, brunchbuffet eller lignende.

Prøv at tilsætte hele ristede og afskallede hasselnødder i kagen, det smager også helt fantastisk med den næsten smeltende-i-munden-fornemmelse, som denne kage har.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*